ИНВЕРЗИБИЛНОСТ И КОНЕЧНОДИМЕНЗИОНАЛНОСТ ВО БАНАХОВИ АЛГЕБРИ - Ивановски, Новак; Малчески, Алекса (Matematichki Bilten, 1996)
Ако \(A\) е конечно димензионална асоцијативна алгебра со единица \(e e 0\) и \(A\) е Банахов простор, и ако \(\dim A < ∞\) тогаш од \(xy=e\) следува \(yx=e\), (Рудин, У.: Функциональный анализ, Москва 1975, стр. 291).