КОНВЕРГЕНТНИ НИЗИ ВО \(n\)-НОРМИРАНИ ПРОСТОРИ - Малчески, Алекса; Малчески, Ристо (Matematichki Bilten, 2000)
Концептот за \(n\)-норма на векторски простор со димензија поголема или еднаква на \(n\), \(n>1\), воведен од А. Мисиак [6], е повеќе димензионална аналогија на концептот за норма. Во [1], [2], [3], [6] и [7] се докажани повеќе својства на \(n\)-нормираните простори. Во оваа работа се разгледани конвергентните низи во \(n\)-нормираните простори и се дадени неколку примери на \(n\)-нормирани простори.