ЗАБЕЛЕШКИ ЗА \(n\)-НОРМИРАНИ ПРОСТОРИ - Малчески, Ристо (Matematichki Bilten, 1996)
Концептот за \(n\)-скаларен производ на векторски простор со димензија поголема од \(n-1\) и \(n\)-норма, воведен од A. Misiak ([8]), е повеќедимензионална аналогија на концептот за скаларен производ и норма. Во оваа работа се дадени некои резултати за \(n\)-скаларен производ и \(n\)-нормиран простор, кои всушност се генерализација на соодветни резултати за 2-скаларен производ и 2-нормиран простор, разгледувани во [4], [5], [6] и [7].